WordPress website laten bouwen

WordPress website laten maken

WordPress website laten maken

Wil je een maatwerk WordPress website laten bouwen, die scoort bij jouw doelgroep? Die jou wat oplevert? Dan ben je bij Sbd design aan het juiste adres. Sbd design heeft meer dan 15 jaar ervaring met het ontwerpen en bouwen van WordPress websites, en kan je adviseren wat voor jou het beste zal werken.
Sbd design kan naast ontwerp en bouw ook beheer, onderhoud en hosting voor je verzorgen. Wel zo handig om alles wat met je website te maken heeft in één hand te houden.

Webdesign, ontwerp van je WordPress website

Over smaak valt te twisten. Daarom is het belangrijk dat jij als klant direct bij het ontwerp betrokken bent. Jij weet als geen ander wie jouw klanten zijn, en samen bepalen we wat bij jouw doelgroep zal aanspreken.
Bij het maken van een ontwerp is het belangrijk dat:

  • de website aansluit bij jouw doelgroep,
  • bezoekers makkelijk de weg kunnen vinden binnen de website,
  • bezoekers hun interactie met de website als positief ervaren,
  • de website een verlengstuk is van de branding van jouw bedrijf/vereniging/stichting/etc.

Uiteraard moet de website ook goed te bezoeken zijn met mobiele apparaten. Soms zijn er bij het gebruiken van een website op een smart phone of tablet andere eisen dan op een desktop. Lees meer over responsive design.

De bouw van de website, het WordPress-CMS

Sbd design bouwt uitsluitend WordPress-websites. Het voordeel is dat het redelijk makkelijk is om contentbeheer zelf te doen. Nieuwe pagina’s aanmaken, pagina’s aanpassen en nieuwsberichten maken kun je zelf doen. Dat scheelt veel in de kosten. Je hoeft niet voor ieder wissewasje een webdeveloper in te schakelen. Zeker als je MKB-er of ZZP-er bent, is het aantrekkelijk om het goedkoop te houden.

Zie je het toch niet zo zitten om zelf de content te beheren, dan kan Sbd design dat natuurlijk ook voor je doen.

Zet je bezoeker centraal met goed UX-design

Hoe gebruikt een bezoeker een website? Dat is de vraag als het om UX-design gaat. UX-design houdt zich bezig met de interactie tussen bezoeker en website. Bezoekers hebben te maken met het beeldscherm waarop de website wordt getoond, of het schermpje van hun smart phone, en bedienen de website met een toetsenbord, muis of via touch. In alle gevallen moet de bezoeker de website makkelijk kunnen bedienen.

Maar ook de website zelf moet makkelijk in het gebruik zijn. Bezoekers komen immers met een doel op je site en hoe men dat doel kan bereiken moet direct duidelijk zijn, zonder dat bezoekers op zoek moeten gaan en moeite moeten doen om je website te snappen. Een goed UX-design bereik je als bezoekers met een tevreden gevoel je website verlaten. Dat betekent dat ze de benodigde informatie hebben kunnen vinden en/of hebben kunnen doen waar ze voor kwamen.

Bij het bouwen van de website zet Sbd design jouw bezoeker centraal. Zie ook de verschillende trajectfases.

Vindbaarheid (SEO)

Om zoveel mogelijk relevante bezoekers op je site te krijgen, streven we ernaar dat jouw website in de zoekmachines zo hoog mogelijk komt te staan. Vooral de zoekmachine van Google speelt hierbij een belangrijke rol. Google vindt het belangrijk dat een website goed ‘indexeerbaar’ is. Dat wil zeggen dat de code duidelijk moet zijn, geen fouten mag bevatten en volgens de HTML5-structuur opgebouwd is. Ook is het belangrijk dat je website snel laadt, goed toegankelijk is voor mobiel, tablet en desktops (laptops) maar ook voor screenreaders etc.

Websites gebouwd door Sbd design houden rekening met deze eisen. Je kunt er dus vanuit gaan dat je site qua techniek optimaal gebouwd wordt.

Verder is het belangrijk voor de ‘ranking’ door de zoekmachines dat de content goed is. Sbd design kan je adviseren hoe je je pagina’s zodanig voorziet van teksten, dat Google ze als relevant zal beoordelen.