Responsive webdesign

..beter voor SEO

Responsive webdesign

Is jouw website geoptimaliseerd voor mobiele devices zoals tablets en smartphones? Oftewel, is jouw website ‘Responsive’? Is het antwoord daarop nee, dan wordt het onderhand toch wel echt tijd om daar mee aan de slag te gaan. Google beoordeelt websites die niet goed mobiel te bezoeken zijn, lager dan websites die dat wel zijn. En dat merk je in de ranking van je website bij de zoekmachines. Je website komt niet meer bovenaan in de zoeklijst te staan. De redenering daarachter is dat Google ervan uitgaat – en waarschijnlijk is dat niet onterecht – dat websites die niet Responsive zijn, niet actief bijgehouden worden en dus waarschijnlijk minder relevante en oude content bevatten. Google heeft een duidelijke voorkeur voor websites die volgens de laatste standaarden gebouwd zijn. En daar horen niet-responsive websites niet bij. Daar valt wel wat voor te zeggen…

Website toegankelijk op alle schermen

Websites moeten op diverse schermen te bezoeken zijn. Sterker nog het aantal mensen die alleen nog maar websites bezoeken via de mobiel neemt alleen maar toe. Meer dan 60% van alle online activiteit verloopt via mobiele apparaten. En deze bezoekers wil je niet missen. Is jouw website minder goed via een mobiele telefoon te benaderen, dan gaan bezoekers al snel op zoek naar een alternatieve site, die er beter uitziet op mobiel.

Test of jouw website mobielvriendelijk is

Google heeft een online tool beschikbaar gesteld, waarmee je eenvoudige kunt testen of jouw website mobielvriendelijk is.

(De website van Sbd design komt netjes door de test; zie de afbeelding.)

Ga naar de website, doe de test en lees hoe Google jouw website beoordeelt. Komt jouw WordPress-website niet goed door de test en wil je dit aanpakken? Met andere woorden, wil je je website responsive (mobielvriendelijk) laten maken, neem dan contact op met Sbd design. Dan maken we een afspraak om dit te bespreken.

24 november 2022

Meer artikelen