Over Sbd design

..specialist in WordPress websites

Sbd design is een ontwerpstudio voor websites gelegen in de Betuwe, tussen Arnhem en Nijmegen en vlakbij Wageningen. De studio is gehuisvest in een ruim 200 jaar oude, voor deze streek zo kenmerkende T-boerderij.

Klanten van Sbd design zijn vooral MKB-ers, ZZP-ers, verenigingen, stichtingen, projecten, etc. Doordat de studio pas geleden verhuisd is vanuit Hilversum in Het Gooi, heeft Sbd design klanten door heel Nederland. Onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Deventer, Naarden, Bussum, Hilversum, Nijmegen en Den Haag.

Achtergrond

Sbd design wordt gerund door Sandra Berends. In 1990 ben ik gestart als grafisch vormgever/DTP-er. Na diverse functies in de grafische industrie en de uitgeverij-wereld ben ik in 2007 gestart met mijn bedrijf Sbd design.

Sbd design richt zich op het ontwerpen en bouwen van websites. Mijn ervaring als grafisch ontwerper kan ik daar goed bij gebruiken. Maar voor het ontwerpen van goede websites is meer nodig dan design-skills. Denk aan UX-design, prototyping en natuurlijk kennis van de codeer- en programeertalen die voor een website nodig zijn (HTML5, CCS3, SASS, PHP, JavaScript, jQuery). Om deze kennis te verkrijgen heeft Sandra Berends de opleiding Frontend Development gedaan.

Webpsycholoog

Sbd design zet bij het ontwikkelen van de website de bezoeker voorop. Wat wil de bezoeker op de website doen? Wat verwacht hij of zij? Wie is die bezoeker eigenlijk? Wat is het ‘verhaal’ dat op de website verteld moet worden, en hoe laat je dat het beste aansluiten bij de bezoeker? Hoe kan zowel de bezoeker als jij als website-eigenaar op een zo goed mogelijke manier zijn of haar doelen bereiken?

Sandra Berends is afgestudeerd psycholoog (drs) met als afstudeerrichtingen Neuropsychologie en gedragspsychologie. Deze kennis wordt ingezet bij het ontwikkelen van websites waar je tenslotte altijd te maken hebt met bezoekersgedrag.

Sinds kort verdiept Sbd design zich in het zo toegankelijk mogelijk maken van websites. Denk hierbij aan het toegankelijk maken van de website voor blinden en slechtzienden of voor motorisch beperkten.