Onderhoud van WordPress websites

Sbddesign.nl | WordPress websites

En dan is het moment aangebroken dat je WordPress-website klaar is en live staat.
Maar… dan is het nog niet afgelopen
!

Een website is nooit klaar. Dat komt deels doordat het internet, het ‘world wide web’, constant in ontwikkeling is. Het is de bedoeling dat jouw website mee gaat met die ontwikkelingen. Denk maar aan de nieuwe apparaten en schermformaten en -resoluties waarmee websites bezocht kunnen worden. Of de nieuwe programmeertalen die steeds weer ontwikkeld worden. Of misschien kun je je nog herinneren dat nog niet zo lang geleden Flash op veel websites gebruikt werd, terwijl dat nu eigenlijk afgeraden wordt.

Dat is de technische kant van het verhaal. Maar het is ook denkbaar dat jouw activiteiten door de tijd wat veranderen en je je content of website daaraan wilt aanpassen. Of je wilt je website uitbreiden met nieuwe functionaliteit, denk aan een webshop, etc.

Daarnaast valt onder onderhoud ook het regelmatig maken van backups, het draaien van updates en niet te vergeten de beveiliging.

Onder onderhoud van je WordPress-website kan dus het volgende verstaan worden:

1.  Updates en backups uitvoeren, beveiliging monitoren
2.  Aanpassen van functionaliteit of design
3.Content beheer

Ad 1. Regulier onderhoud

Je website staat openbaar op het wereldwijde web. En helaas zullen er altijd kwaadwillenden blijven die jouw website willen aanvallen. En jammer genoeg worden zij ook steeds slimmer in het vinden van manieren om jouw website te hacken. Dit probleem heeft elk CMS, niet alleen WordPress. De WordPress-community is hier heel alert op, en speelt actief en snel in op deze praktijken met aanpassingen in de code van WordPress zelf en van de vele plugins die er voor WordPress zijn.

Het WordPress-CMS moet regelmatig geupdate worden. Het is belangrijk om niet achterop te raken met het updaten van de ‘core’ WordPress software en de plugins die bij de website gebruikt worden. Je website zou dan echt een serieus beveiligingsprobleem kunnen gaan vormen met alle ellende en kosten die daar het gevolg van kunnen zijn.

Wil je dat je website ook in de toekomst goed blijft werken, dan is het belangrijk om dit reguliere onderhoud te verrichten. Vergelijk het maar met het onderhoud aan een auto. Door je auto op gezette tijden voor onderhoud naar de garage te brengen, kun je veel problemen voorkomen. Een garage kan natuurlijk nooit garanderen dat je auto niet toch eens een keer kapot gaat. Zo werkt het ook met websites. Goed onderhoud voorkomt veel problemen, maar er kan helaas niets gegarandeerd worden. Je website kan altijd gehacked worden, maar de kans daarop is echt een stuk kleiner.

Wil je dit reguliere onderhoud liever niet zelf doen, neem dan contact op. Neem je een onderhoudspakket af, dan verzorgt ik het volgende:

  • Updates van WordPress Core, Plugins en Theme’s
  • Beveiliging monitoren
  • Backups maken
  • Database optimaliseren

Ad 2. Aanpassen van de website zelf

Onder onderhoud kan ook verstaan worden het aanpassen van de WordPress-website. Misschien wil je een extra onderdeel toevoegen, het design wat aanpassen of de indeling van een pagina veranderen. Wil je aanpassingen aan je WordPress-website laten uitvoeren, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ad 3. Content beheer

Het is zaak om regelmatig de content – de teksten, afbeeldingen etc. – na te lopen of deze nog wel actueel is. Heb je een blog/nieuwsonderdeel dan zul je hier regelmatig op moeten publiceren. Bezoekers verwachten dat nu eenmaal. Via het CMS kun je dit zelf makkelijk doen. Maar de ervaring leert dat veel mensen daar geen zin of tijd voor hebben. Ook blijkt dat men hier vaak relatief veel tijd kwijt is. Hoe zat dat ook alweer? Waar zat die functie ook alweer. Voor mij is het vaak een fluitje van een cent, omdat ik dagelijks met WordPress bezig ben. Uiteindelijk kan het dus goedkoper zijn om mij een half uurtje in te schakelen, dan dat je er zelf 2 uur mee bezig bent… Een afweging.

Regulier Onderhoud


Wil je dit reguliere onderhoud liever niet zelf doen, neem dan een onderhoudspakket. Ik verzorgt dan het volgende:
  • Updates van WordPress Core, Plugins en Theme's
  • Beveiliging monitoren
  • Backups maken
  • Database optimaliseren
Neem je een hostingpakket af via Sbd design, dan is het onderhoudspakket automatisch een onderdeel daarvan.

Kosten regulier onderhoud van WordPress-website: € 32,50 / maand

TIP: Vergelijk deze prijs met de prijs voor het standaard hostingpakket inclusief onderhoud. Onderhoud inclusief hosting kun je ook al hebben vanaf € 32,50 / maand! (Dit is geen typfout!)

Website aanpassingen / content beheer


Ik werkt met verschillende vormen voor dit type onderhoud, namelijk:
  • strippenkaarten
  • facturatie van uren achteraf
Neem contact op en vraag naar de uurtarieven en mogelijkheden en naar wat in jouw situatie het handigst en voordeligst is.
Voordeel van het uitbesteden van onderhoud aan mij is dat ik midden in de WordPress-community zit. Ik ben lid van diverse WordPress-fora en -groepen en volg diverse WordPress-blogs op de voet. Hierdoor ben ik snel op de hoogte als er bijvoorbeeld problemen gerapporteerd worden rond een update.
Dit is voor mijn klanten al snel onbegonnen zaak. Die hebben immers wel wat anders te doen. Door het aan mij uit te besteden heb je er geen omkijken meer naar. Prettig idee, toch?

Onderhoud van uw WordPress-website uitbesteden

Social media

   

© 2007-2020, Sbd design, Hilversum.   |  
Algemene voorwaarden   |  
Privacy Statement