Responsive Webdesign: beter voor SEO

Sbddesign.nl | WordPress websites

12 maart 2018 – Is jouw website geoptimaliseerd voor mobiele devices zoals tablets en smartphones? Oftewel, is jouw website ‘Responsive’? Is het antwoord daarop nee, dan wordt het nu toch echt tijd om daar mee aan de slag te gaan. Het is al een tijdje bekend dat Google websites die niet goed mobiel te bezoeken zijn, lager indexeert dan websites die dat wel zijn. Google gaat er namelijk vanuit dat websites die nu nog niet Responsive zijn, niet actief bijgehouden worden en dus waarschijnlijk minder relevante, up-to-date content bevatten. Google heeft een duidelijke voorkeur voor websites die volgens de laatste standaarden gebouwd zijn. En daar horen niet-responsive websites niet bij. Daar valt wel wat voor te zeggen…

Toegankelijkheid van websites is waar het om gaat

Websites die niet klaar zijn voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, zullen last krijgen. En dat betekent dat jij als website-eigenaar daar ook last van zult hebben. Enerzijds omdat je website dus lager in de zoekresultaten komt te staan en dat betekent minder bezoekers. Aan de andere kant omdat tegenwoordig zo’n 60% van alle online activiteit via mobiele apparaten verloopt. Is jouw website daar niet goed op te zien, dan zullen bezoekers snel jouw website verlaten en op zoek gaan naar een alternatief die wel goed toont op een mobiel. Zonder van al die mogelijke klanten.
Een ander aspect waar Google nadruk op gaat leggen is de toegankelijkheid van je website. Hoe goed is jouw website te bezoekers met bijvoorbeeld een screenreader. Lukt het makkelijk om door je website te navigeren naar de relevante informatie via de screenreader, maar ook bijvoorbeeld via een aangepast toetsenbord.
De website van Sbd design is responsive
Met andere woorden voor een optimale ranking dienen website-bezitters ervoor te zorgen dat hun websites goed scoort op de volgende factoren:

  • goede toegankelijkheid,
  • goede leesbaarheid,
  • responsive webdesign,
  • en, maar dat geldt al een tijd, geen gebruik maken van software zoals Flash.

Test of jouw website mobielvriendelijk is

Google heeft een online tool beschikbaar gesteld, waarmee je eenvoudige kunt testen of jouw website mobielvriendelijk is.

(De website van Sbd design komt netjes door de test; zie de afbeelding.)

Ga naar de website, doe de test en lees hoe Google jouw website beoordeelt. Komt jouw WordPress-website niet goed door de test en wil je dit aanpakken? Met andere woorden, wil je je website responsive (mobielvriendelijk) laten maken, neem dan contact op met Sbd design. Dan maken we een afspraak om dit te bespreken.

Wilt u uw website ook mobiel-vriendelijk laten maken?

Social media

   

© 2007-2019, Sbd design, Hilversum.   |  
Algemene voorwaarden   |  
Privacy Statement