Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Sbddesign.nl | WordPress websites

Zoekmachine optimalisatie, oftewel ‘SEO’ (Search Engine Optimization), houdt in dat de website zo gebouwd wordt, dat een zoekmachine (bijv. Google of Bing) de website goed kan indexeren. Maar ook dat de zoekmachine de website voor relevante zoekwoorden (keywords) zo hoog mogelijk in de lijst met gevonden websites neerzet. Een hoge positie in de zoeklijsten betekent meer bezoek op de website, en dus mogelijk meer klanten.

Factoren die belangrijk zijn voor SEO

Een goede ranking van je website is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Relevante content: de webpagina moet voor een bepaald zoekwoord relevante informatie te bevatten. Dit houdt in dat de teksten goed geschreven moeten worden en dat er unieke nuttige informatie op staat.
  • On-page optimization: de webpagina moet code-technisch goed in elkaar te steken. De structuur moet zodanig zijn dat de search engine robots de code goed kunnen doorzoeken en snappen hoe de pagina en de website in elkaar zit. Ze moeten makkelijk het onderscheid kunnen maken tussen wat belangrijk is en wat minder belangrijk is.
  • Linkbuilding: dit wordt ook wel ‘off-page optimization’ genoemd, en houdt in dat er zo veel mogelijk waardevolle websites naar je webpagina moeten linken. Dat is voor Google een indicatie dat de webpagina relevante informatie bevat over een bepaald onderwerp.

Website optimaliseren voor de zoekresultaten

Ik kan je helpen om je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te laten verschijnen. Echter, garantie voor een nummer één positie kan ik je niet bieden, en dat kan niemand je bieden. Immers, concurrenten die op hetzelfde zoekwoord willen scoren, zullen deze ambitie ook hebben. En zij zullen er ook alles aan doen om zo hoog mogelijk terecht te komen. Ik kan je website optimaliseren voor een zo hoog mogelijke positie.

Je website heeft meestal niet direct een hoge ranking. En sta je eenmaal wat hoger in de lijst, dan is het zaak om dit over een langere periode in de gaten te houden en de content steeds bij te schaven. De concurrentie zal dat ook doen. Een website is dus nooit af.

SEO-werkzaamheden uitbesteden

Wil je over een langere periode een zo hoog mogelijke positie bereiken en heb je hier ook een budget voor, neem dan contact op. Ik werk samen met een partnerbedrijf dat hier specifiek mee bezig is en je daar optimaal mee kan helpen!

Onderstaande video geeft een heel korte uitleg over wat SEO is.

Korte uitleg over Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Offerte voor SEO-werkzaamheden

Social media

   

© 2007-2019, Sbd design, Hilversum.   |  
Algemene voorwaarden   |  
Privacy Statement