Een website laten bouwen

Sbddesign.nl | WordPress websites

Een mooie, betaalbare website

Sbd design bouwt moderne websites, die aantrekkelijk geprijsd zijn. Want voor elk budget is er een oplossing mogelijk. Sbd design heeft veel website gebouwd voor onder andere het Midden en Klein Bedrijf (MKB), verenigingen, profit en non-profit organisaties, ZZP-ers, Startups, enzovoort.

Heb je dus een website nodig en wil je daar geen fortuin aan uitgeven, maar zie je wel in dat het befaamde ‘neefje van de buurman’ op de lange termijn toch geen oplossing biedt, neem dan contact met mij op. Dan kunnen we bespreken wat er voor jou mogelijk is.

Websites met WordPress CMS

Als Content Management Systeem (CMS) maak ik gebruik van WordPress. Voordeel van WordPress is dat vrij veel mensen al ervaring hiermee hebben, zodat klanten al snel het beheer van de content zelf kunnen doen. Dingen als nieuwe pagina’s en artikelen aanmaken kun je dan zelf doen. Dat scheelt je veel kosten voor contentbeheer. Zie je dat toch niet zo zitten, dan kun je natuurlijk ook het contentbeheer aan mij overlaten, maar het hoeft dus niet! Bij oplevering van de website geef ik een beknopte handleiding mee over hoe je je website kunt bijhouden.

Welke website-oplossing past het beste bij jou?

Ik heb de mogelijkheden grofweg in tweeën gedeeld:

Budget optie: Je kunt kiezen voor een bestaand ‘thema’ (=lay-out/vormgeving) die ik voor je zal inrichten met de huisstijlkleuren, logo, en dergelijke. En die ik zal vullen met de aangeleverde content. Desgewenst kan ik je daarbij helpen. Omdat we dan gebruik maken van een bestaand thema zal de functionaliteit ook zijn zoals het thema dat aanbiedt. Denk aan dingen als hoe het menu eruit ziet zowel op desktop als op mobiel. Het is dus wat beperkter in de mogelijkheden, maar toch zo flexibel dat er prachtige resultaten mee te behalen zijn. Omdat er al met een bestaand thema gewerkt wordt, kunnen de kosten lager blijven.

Maatwerk optie: Daarnaast is het mogelijk om een ‘thema’ speciaal voor jou wensen te laten ontwikkelen. Je krijgt dan een unieke website die speciaal voor jou gebouwd is. Het voordeel hiervan is dat er geen overbodige code in de website zitten, zoals die meestal wel in een bestaand thema zit. Gevolg is dat je website sneller geladen zal worden, wat weer beter is voor de SEO. Omdat je bij een ‘custom built’ website minder binnen het keurslijf van een al aanwezig thema hoeft te blijven, is het ook veel flexibeler. Ook het CMS zelf (het beheer-deel) kan zodanig ingericht worden dat het beheer eenvoudiger wordt.

Ik heb de beide opties nog even kort hier weergegeven. (Bekijk ook de video onderaan deze pagina die over de keuze tussen maatwerk of bestaande thema’s gaat.)

Budget website

  • Aanrader voor: starters, kleinere projecten.
  • Beschrijving: Website o.b.v. een bestaand 'theme' inclusief de functionaliteit die in het thema aanwezig is. Het (aangekochte) template wordt ingericht (huisstijlkleuren, lettertype, logo’s, etc.). Functionaliteit wordt niet aangepast of toegevoegd. Gekozen template wordt gebruikt 'as-is'. Mochten er uitbreidingen nodig zijn, dan kunnen we dit bespreken. De keuze voor het thema is in overleg.
  • Voordelen: De website kan relatief snel online zijn. Aantrekkelijke prijs.

Maatwerk website

  • Aanrader voor: Projecten met een eigen uniek design, projecten en bedrijven met specifieke wensen.
  • Beschrijving: De website wordt uniek voor jou ontworpen en gebouwd. Mogelijkheid om extra functionaliteit toe te voegen, denk aan webshop, leden login, evenementenkalender, etc. CMS wordt specifiek voor de website ingericht voor optimaal beheer.
  • Voordelen: Mogelijkheid om vanuit een basis te starten en later uit te breiden, waardoor de kosten gespreid worden. Snellere laadtijden, omdat er geen overbodige code in zit, wat goed is voor SEO.

Dus, wil je een eenvoudige, wat kleinere website en weet je zeker dat je die niet wilt uitbreiden met allerlei extra functionaliteit in de nabije toekomst? Dan kun je een Budget Website overwegen om de kosten te beheersen. Vind je het belangrijk om een unieke website te hebben, geheel volgens jouw wensen, dan is een Maatwerk Website het overwegen waard. Deze optie geeft ook meer mogelijkheden voor extra functionaliteit. Extra functionaliteit die je nu al nodig hebt of misschien in de toekomst.

Responsive webdesign

Standaard worden de website ‘responsive’ gemaakt. Dat wil zeggen dat de website ook geschikt is om op tablets en smart phones te bekijken. De website past zich als het ware aan aan het schermformaat. Dat is tegenwoordig eigenlijk wel een standaardvereiste. Steeds vaker worden websites op mobiele apparaten bekeken. En de aantallen worden in de toekomst alleen maar meer en meer. En die bezoekers wil je natuurlijk ook van dienst zijn.

Hosting en domeinnamen

De hosting van de website en de registratie van de domeinna(a)m(en) kan ik eventueel ook voor je regelen.

 

Video over keuze voor Maatwerk websites of Bestaande templates

Vraag een offerte aan voor een WordPress-website

Social media

   

© 2007-2019, Sbd design, Hilversum.   |  
Algemene voorwaarden   |  
Privacy Statement