Webdesign

Sbddesign.nl | WordPress websites

Website als onderdeel van je huisstijl

Iedereen is het er wel mee eens dat een website belangrijk is voor je bedrijf, instelling of activiteit. Een website is als een digitaal visitekaartje of een online bedrijfsbrochure. Ga maar na, hoe vaak ‘google’ je zelf een bedrijf, dienst of een persoon? Of je hebt iemand ontmoet of een visitekaartje ontvangen en op een later tijdstip wil je nog even de website bezoeken voor meer informatie. Dat zullen jouw (potentiële) klanten ook bij jou willen doen. Dan is het belangrijk dat je website de juiste informatie biedt en jouw imago uitstraalt.

Website als communicatiemiddel

Een website kan meer zijn dan een online visitekaartje of brochure. Je kunt je website ook gebruiken om nieuwe klanten te werven; ze te overtuigen dat ze bij jou moeten zijn voor een bepaald product of dienst. Het is daarom belangrijk dat de manier waarop je je online presenteert goed past bij wie je bent en wat je doet. Kortom je website moet klantvriendelijk zijn.

Omdat websites steeds vaker mobiel bezocht worden is het heel belangrijk dat je website ook op deze apparaten goed werkt en er mooi uitziet. Ook op deze mobiele apparaten moeten bezoekers makkelijk de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. Kortom, jouw verhaal moet duidelijk overkomen ongeacht het device waar met het op bekijkt. Alleen dan kan jouw website een succes worden.

User experience

Sbd design maakt in samenspraak met jou een pakkend en modern ontwerp. Een ontwerp, dat jouw verhaal zal ondersteunen en versterken, en dat zal aanspreken bij jouw doelgroep. Behalve het pure ontwerp, is ook de ‘user experience’ belangrijk voor de indruk die de website bij de bezoeker achterlaat. ‘User experience’ houdt in dat jouw klant met een tevreden gevoel je website bezoekt en gebruikt!

Sbd design verstaat onder webdesign niet alleen het ontwerp op zich, maar ook de ervaring die een bezoeker heeft als hij of zij de website bezoekt. Is de informatie waar men naar op zoek is, makkelijk te vinden. Kan men snel de activiteiten uitvoeren waar men voor komt, bijvoorbeeld aanmelden voor een evenement, een vraag stellen op een forum, een offerte aanvragen, etc. Ook dat is onderdeel van webdesign.

Video van überflip laat het belang van Responsive Design zien

Responsive webdesign

De designs zullen geschikt zijn voor desktop computers, tablets en smart phones. Met andere woorden, de websites passen zich automatisch aan aan verschillende schermafmetingen. Dit fenomeen wordt ‘Responsive Webdesign’ genoemd. Uit metingen blijkt dat het percentage internetgebruikers dat via een mobiel apparaat – tablets, smart phones – websites bezoekt, op dit moment al aanzienlijk is*, en men verwacht dat dit aantal in de toekomst alleen nog maar zal stijgen. Het is voor jou dus belangrijk om daar rekening mee te houden.

* Precieze percentages zijn niet zomaar te geven. Dit verschilt per website omdat het afhankelijk is van de doelgroep van de website. Via Google Analytics kun je de gegevens voor jouw website bekijken.

Voorbeelden van Responsive websites van Sbd design

Social media

   

© 2007-2019, Sbd design, Hilversum.   |  
Algemene voorwaarden   |  
Privacy Statement