Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Sbddesign.nl | WordPress websites

Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend onder de afkorting ‘SEO’ (Search Engine Optimization) houdt in dat uw website zo gebouwd wordt dat een zoekmachine (bijv. Google of Bing) de website goed kan indexeren en deze voor relevante zoekwoorden (keywords) hoog in de lijst met gevonden websites zet. Een hoge positie in de zoeklijsten betekent meer bezoek op uw website en mogelijk meer klanten voor u.

Factoren die belangrijk zijn voor SEO

Een goede ranking van uw website is afhankelijk van een aantal factoren:
  • Relevante content: uw webpagina dient voor een bepaald zoekwoord relevante informatie te bevatten. Dit houdt in dat de teksten goed geschreven en opgebouwd moeten worden en dat er unieke nuttige informatie op staat.
  • On-page optimization: uw webpagina dient technisch juist in elkaar te steken. De structuur moet zodanig zijn dat de 'search engine robots' de code goed kunnen doorzoeken en snappen hoe de pagina en de website in elkaar zit.
  • Linkbuilding: dit wordt ook wel 'off-page optimization' genoemd, en houdt in dat er zo veel mogelijk waardevolle websites naar uw webpagina moeten linken. Dat is voor Google een indicatie dat uw webpagina relevante informatie bevat over een bepaald onderwerp.

Website optimaliseren voor de zoekresultaten

Sbd design kan u helpen in uw poging om een zo hoog mogelijke positie in de zoekresultaten te behalen. Echter, garantie voor een nummer één positie kan niemand u bieden. Immers uw concurrentie die op hetzelfde zoekwoord wil scoren zal deze ambitie ook hebben en er ook alles aan doen om zo hoog mogelijk terecht te komen. Sbd design kan uw website optimaliseren voor een zo hoog mogelijke positie.

Uw website heeft meestal niet direct een hoge ranking. En staat u eenmaal wat hoger in de lijst, dan is het zaak om dit continue over een langere periode in de gaten te houden en bij te schaven. Uw concurrenten zullen dat immers ook doen. Kortom, een website is nooit af.

SEO-werkzaamheden uitbesteden

Wilt u over een langere periode een zo hoog mogelijke positie bereiken en heeft u hier ook budget voor, neem dan contact op met Sbd design. Wij werken samen met een partnerbedrijf dat hier specifiek mee bezig is en u daar optimaal mee kan helpen!

Onderstaande video geeft een korte uitleg over wat SEO is en welke elementen belangrijk zijn voor een goede vindbaarheid.

Korte uitleg over Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Offerte voor SEO-werkzaamheden

© 2007-2018, Sbd design, Hilversum.   |   Sitemap   |   Algemene voorwaarden