Onderhoud van WordPress websites

Sbddesign.nl | WordPress websites

En dan is het moment aangebroken dat uw WordPress-website klaar is en live staat... Maar dan is het niet afgelopen!
Een website is immers nooit klaar. Dat komt deels doordat het internet, het ‘world wide web’, constant in ontwikkeling is en uw website wel mee moet gaan met de ontwikkelingen. Denk maar aan de nieuwe apparaten en schermformaten en -resoluties waarmee websites bezocht kunnen worden.
Dat is de technische kant van het verhaal. Het is ook denkbaar dat uw activiteiten door de tijd wat veranderen en u uw content daaraan zult willen aanpassen. Of u wilt uw website uitbreiden met nieuwe functionaliteit, denk aan een webshop, etc. Al dit soort werkzaamheden vallen onder onderhoud.
Maar er is nog een categorie, namelijk het dagelijkse onderhoud zoals backups maken, en updates draaien en niet te vergeten de beveiliging.

Onder onderhoud van de website kunnen dus verschillende dingen vallen:
  • Updates en backups uitvoeren
  • Aanpassen van de bestaande website
  • Content beheer

WordPress is updaten…, updaten…, updaten…

Uw website is openbaar op het wereldwijde web. Jammer genoeg, zullen er altijd kwaadwillenden blijven die steeds slimmer worden in het vinden van eventuele lekken in websites en in hosting software. Dit probleem gaat voor elk CMS op, en dus ook voor WordPress. De WordPress community is heel alert, en speelt actief en snel in op deze praktijken met aanpassingen in de code van WordPress zelf en van de vele plugins die er voor WordPress zijn.

Ik heb wel eens een hoster horen zeggen dat op zijn servers de WordPress-websites het rustigst waren, omdat de WordPress-community zo alert op alle kwestbaarheden reageren en de eigenaren van WordPress-sites zo gewend zijn te updaten. Dit in tegenstelling tot andere CMS'en, zoals Jommla en Drupal, waarbij men zich terechte veiliger acht.
Het WordPress-CMS moet regelmatig geupdate worden. Het is belangrijk om niet achterop te raken met het updaten van de ‘core’ WordPress software en de plugins die bij uw website gebruikt worden. Uw website zou dan echt een serieus beveiligingsprobleem kunnen vormen met alle ellende die daar het gevolg van kan zijn.

Wilt u dat uw website ook in de toekomst goed blijft werken, dan is het belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten. Vergelijk het maar met het onderhoud aan een auto. Door uw auto op gezette tijden voor onderhoud naar de garage te brengen, kunt u veel problemen voorkomen. Een garage kan u natuurlijk nooit garanderen dat uw auto niet toch eens een keer kapot gaat. Zo werkt het ook met websites. Goed onderhoud voorkomt veel problemen, maar er kan helaas niets gegarandeerd worden. Uw website kan nog steeds gehacked worden, maar de kans daarop is echt een stuk kleiner.

Aanpassen van bestaande websites

Onder onderhoud kan ook verstaan worden het aanpassen van de WordPress-website in de loop van de tijd. Misschien wilt u een extra onderdeel toevoegen, het design wat aanpassenm of de indeling van een pagina veranderen. Wilt u aanpassingen aan uw WordPress-website, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Content up-to-date houden

Het is zaak om regelmatig de content – de teksten, afbeeldingen etc. – na te lopen of deze nog wel actueel is. Heeft u een blog/nieuwsonderdeel dan zult u hier regelmatig op moeten publiceren. Bezoekers verwachten dat nu eenmaal.

Onderhoudscontracten

Het onderhoud aan uw WordPress-website kunt u geheel uitbesteden. Sbd design zal dan alle updates uitvoeren en backups voor u verzorgen. Voordeel voor u is dat Sbd design de WordPress-community en -forums in de gaten houdt, en vaak snel op de hoogte is als er problemen gerapporteerd worden rond een update. Voor u al snel een onbegonnen zaak. U heeft immers wel wat anders te doen.

Sbd design kan ook websites die ontwikkeld zijn door anderen in onderhoud nemen. Sbd design werkt met verschillende onderhoudsvormen. Al naar gelang het voor u het handigste is, kun u vooraf voordelige strippenkaarten voor onderhoudsuren afnemen, of achteraf de gemaakte uren gefactureerd krijgen. Vraag naar de mogelijkheden en naar wat in uw situatie het handigst is.

Onderhoud van uw WordPress website uitbesteden

© 2007-2018, Sbd design, Hilversum.   |   Sitemap   |   Algemene voorwaarden